Fejl i sikkerheden hos Profiber

Så kom det første store nedbrud hos Profiber. Som egentlig har leveret en ok stabil linie siden de gik i luften.

Igår aftes omkring kl. 17:30, skulle vi ringe ud af huset, men telefonen var død. Det kom ikke som det store chok, da vi jo før har haft problemer med IP telefonien. Så vi prøvede fra en mobil. Men der var ikke hul til modtageren.. Da denne også var på Profiber system til Telsome.

Næste skridt var at prøve at ringe til Profibers support nummer på 79 333 344. Her fortalte de at der var driftsforstyrrelser som berørte internet, telefoni og tv. En forholdsvis fag melding, skulle det vise sig.

Så jeg blev hængende i røret, og ventede på at komme igennem til en supporter, for at høre lidt nærmere om hvad der var galt, samt en udsigt til igen at kunne ringe og komme på nettet. Der fik jeg så en meget overraskende melding.

Fejlen viste sig i, at Profiber havde fået skåret deres livsnerve over uden for egen drifts bygning. Ifølge supporteren, lå deres leverandør kun 150-200 meter fra dem. Så kunne jeg ikke lade være med at henvise til den kære sælger, som i sin tid var ude og markedsføre fiber løsningen. Han sagde jo at alt var dubleret, sådan at de altid kunne slå over på backup system.

Det ville jeg også mene var en god ide, når man nu vil slå sig ned som stor leverandør af fiber. Så derfor måtte jeg jo lige prøve den af på supporteren.

Og så var det jeg fik en overraskelse. Jo, sagde supporteren.. De er som dublerede. Men grundet den korte afstand til leverandøren, så ligger primær og backup kabel tæt op af hinanden. Så de en gravemaskine kappede primærforbindelsen, så tog denne også backup linien med.

DOH!!!! Der er vist nogen som mangler at kigge lidt på de erfaringer som elselskaber og hostingselskaber har fået.. eller hey.. Profiber? Det er jo et elselskabs, datterselskab. hmm… I mine øjne en klar bommert, som står på top 10 over fejl man bør undgå.

Så Profiber.. det er en ommer.. Håber at i har lært lektien. 🙂

Status er at her til morgen, er kun telefonien på fode igen. Så de kæmper vist deres sag, med at få alt op igen. Dog lidt surt når man i dag er nødsaget til at arbejde hjemme.

Skriv et svar