Windows Web Server 2008 som workstation

Windows Web Server 2008

Efter noget tids fundering om at få optimeret sin arbejdsdag, er valget nu faldet på at smide den daglige brug af virtuelle maskine på porten. Og i stedet fået firmaet til at sponsere en licens til at køre server software direkte på laptop’en.

Her faldt valget på Windows Web Server 2008, da dens nedgraderede version passer fint til det behov vi har. Den er skrællet ned til kun at have de services, som er kræves for webudvikling, og uden nævneværende begrændsninger.

De klare fordele er, at man slipper for de til tider meget sløve virtuelle maskiner, og så køre direkte på maskinen. Det giver også mulighed for hurtigt lige at teste noget af, uden at skulle vente på en fx. VMWare for startet op og lukket pænt ned.

Maskinen kører fint både SharePoint, SQL Server og Sitecore. Og de første test viser at det giver en bedre performance. Og dermed kortere ventetid under udviklingen.

Til formålet har jeg kigget en del på de tricks og artikler som er skrevet på www.win2008workstation.com. Der er samlet en masse tips til hvordan man får sat serveren op til fungere som en Workstation. Hvis man går hele vejen, er der faktisk mulighed for at få Vistas brugbare funktioner med over, uden alt det unødvendige. Og ved at bruge web udgaven af Windows 2008, så undgår man også en stor del af de tunge services, som fx. AD og Active Directory server.

Drivermæssigt kan man bruge alle drivere der er lavet til Vista, da det jo praktisk er samme kerne de kører på.

Skriv et svar