SharePoints finurlige verden

Sharepoint Server 2007 LogoEt problem der i denne uge har været ved at drive mig til vanvid, har nu fundet sin løsning.

Takket være min gode kollega Kasper. Det er altid fantatisk at få noget god og kvalificeret sparring. Og især når det fører til løsning af en udfordring.

Problem gik sin enkelthed ud på at via et timerjob at tilføje en AD bruger til visitor gruppen. Og det virkede også ganske fint.. ja altså næsten. For det viste sig, at så længe den AD bruger man forsøgte at tilføje blot var eller havde været medlem af en gruppe.. så gik det fint. Men en sprit ny AD bruger, kunne ikke tilføjes.

Her kommer tippet så til hvordan man lige skal krejle den. Fang SPWeb.EnsureUser før du tilføjer AD brugeren til den ønskede gruppe. Ellers vil SharePoint ikke kendes ved brugeren. Og læs alt om den her: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/microsoft.sharepoint.spweb.ensureuser.aspx.

Endnu en af SharePoints små firnurligheder.

Skriv et svar